Yötön yö

Yötön Yö on ratkiriemukas komedia, jonka esittävät Eija Vilpas, Tiia Louste ja Valdemar Virtanen.

Viihdelajit:

Näyttämötaide

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

Sisarukset Tumma ja Blondi, amatöörikirjailija Seija ja opettaja Sinikka viettävät suurin odotuksin juhannusta perintömökillään. Vieraiksi odotetaan Sinikan miestä ja poikaa ja Seijan kovin, kovin nuorta poikaystävää.

Sisaruksista tumma, mutta taiteellinen Seija (Tiia Louste) on taas sinkku, mutta hänen elämäänsä on ilmestynyt nuori mies, joka viihtyy huoltoasemilla hedelmäpelien parissa. Sinikka (Eija Vilpas, blondi) on sitä vastoin tukevasti naimisissa oleva opettaja ja kunnanvaltuutettu mutta: kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää.

Käsikirjoitus: Eija Vilpas
Ohjaus: Jukka Virtanen

Apulaisohjaaja: Arja Pessa

Eija Vilpas
Valmistuttuaan Teatterikorkeakoulusta v. 1987 Eija kiinnitettiin Helsingin Kaupunginteatteriin. Rooleja mm. näytelmissä ”Riivaajat”, ”Kallion kimallus” ja ”Viettelysten vaunu”. Hän nousi suuren yleisön kuuluisuuteen 1980-luvulla ””Fakta homma- televisiosarjassa. Muita viihdesarjoja, joissa Eija on ollut, ovat mm. ”Vesku-show”, ”Hynttyyt yhteen” sekä ”Paavo ja Raili”. Kuluvana vuonna hän on näytellyt suositussa sarjassa ”Syke”. Eija on ollut mukana monissa elokuvissa; muutamista mainittakoon ”Vääpeli Körmy” -sarjat, ”Pelon maantiede”, ”Täällä Pohjantähden alla” sekä ”Tie Pohjoiseen”. Näyttelijätyön lisäksi hän on käsikirjoittanut ja ohjannut näytelmiä. Eija on Unicefin Hyvän tahdon lähettiläs.

Tiia Louste
Suomen Teatterikoulusta v. 1968 valmistunut Tiia on näytellyt useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Tiia kuuluu Ryhmäteatterin perustajajäseniin ja on ollut kiinnitettynä Tampereen Teatteriin, lntimiteatteriin ja Helsingin Kaupunginteatteriin. Tiia on näytellyt mm. seuraavissa elokuvissa; ”Katve”, ”Sanaton sopimus” ja ”Sisko, tahtoisin jäädä”. Monissa tv-sarjoissakin Tiia on nähty, kuten ”Sydänjää”, ”Salatut elämät”, ”Syke” ja ”Mustat lesket”. Omaa tuotantoa hänellä on mm. Aino Kallaksen elämästä kertova ”Nainen kuin jäätynyt shampanja”, sekä useita dramatisointeja ja ohjauksia Radio Ylen 1 :n Radioateljeelle.

Mikko Karisto
Pojan sekä pari muuta pienempää roolia Yöttömässä Yössä esittävä Mikko Karisto (s. 1992) on opettajan ammattinsa ohella harrastajanäyttelijä. Hänet on opiskeluaikana nähty niin Jo-Jo -teatterin Heinähattu & Vilttitossu -näytelmässä, Turun Ylioppilasteatterin esityksissä kuin Kultsan Pommisuojassakin eri rooleissa. Yöttömän yön kokoonpanossa hän on ollut jo reilu viisi vuotta.
Mikko Karisto on Valdemar Virtasen koulutoveri, ja saanut oppinsa niin teatteriin kuin ilmaisutaitoonkin Eija Vilpakselta.

Valdemar Virtanen
Vuonna 1992 syntynyt Valdemar on pienestä pitäen elänyt teatterin piirissä ja näytellyt kesäteattereissa lapsesta alkaen. Lempäälässä hänet on nähty v. 2006 näytelmässä ”Isän ikävä”. Valdemar on näytellyt useiden tv-sarjojen ja elokuvien sivurooleissa, kuten ”Taivaan tulet”, ”Raili ja Paavo”, ”Karjalan kunnailla” sekä ”Miss Farkku-Suomi”. Nykyään Valdemarin kiinnostus kohdistuu erityisesti teatteritekniikkaan valaistus- ja äänipuolelle

Esitykset

Yötön yö
Kesto: Sopimuksen mukaan

Pyydä tarjous

Tarkoitus on viettää perinteinen juhannus taikoineen, kokkoineen, makkaranpaistoineen – mutta kuinkas käykään. Yllätys yllätyksen perään muuttaa kaiken. Mitä tekevät naapurin nuoret ja miten kokkokin voi palaa liikaa?

Kokoonpano

Lavalla
Eija Vilpas
Tiia Louste
Mikko Karisto

Valot ja ääni
Valdemar Virtanen

Erityismaininnat

2 h sisältää väliajan

tai

60 min. ilmän väliaikaa

Lisätiedot

Tilaajan toimesta teatterimikrofonit ja äänentoisto musiikille

 

Lisää kuvia