Totuus ja Valhe

Aina ajankohtaisia Vladimir Vysotskin lauluja

Viihdelajit:

Musiikki

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

Lauluja esittävät tuoreina, karheina tulkintoina maamme eturivin näyttelijät ja muusikot

Lauluntekijä Vladimir Vysotski (1938-1980) oli kotimaassaan Neuvostoliitossa kansan rakastama ja palvoma taiteilija. Hän kritisoi teksteissään 1960–70-lukujen Neuvostoliittoa osuvasti. Vysotski etsi lauluissaan totuutta. Vysotskin laulut ovatkin nyt ajankohtaisempia kuin vuosiin.  Vysotskin lyriikka nousee esiin mm. Pirkko Saision osuvissa suomennoksissa.

Lauluja esittävät:

Martti Suosalo, laulu

Esiintynyt useissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa esittäen useita tunnettuja suomalaisia kulttuurihahmoja, kuten Reino Helismaata, Jean Sibeliusta, Irwin Goodmania ja Kari Hotakaista. Suosalo tuli tunnetuksi osana Ryhmäteatterin näyttelijäkaartia. Nykyisin hän näyttelee myös Helsingin Kaupunginteatterissa.
Suosalo on voittanut kolme Jussi-palkintoa: paras miessivuosa (Palkkasoturi), paras miespääosa (Kulkuri ja joutsen) ja paras miespääosa (Rentun ruusu) ja myös vuoden suosikkinäyttelijän palkinnon Thalia-gaalassa vuonna 2011. Vuonna 2012 Suosalo sai Parhaan miesnäyttelijän Kultaisen Venlan.
Suosalo on myös laulanut sekä elokuvissaan että itse sanoitettuja Jacques Brel -tulkintoja Pekka Tegelmanin kanssa. Martti perusti vuonna 2023 oman kiertävän Sirkus Suosalo -teatterin.

Nora Raikamo, laulu ja viulu
Valmistunut näyttelijäksi TeaKista 2002. Kiinnitettynä näyttelijänä Jyväskylän kaupunginteatterissa 2002-2003, jonka jälkeen toiminut freelancerina Helsingissä mm. Kansallisteatteri: Virhe, Viettelysten vaunu, Kauppamatkustajan kuolema, Globen uupuneet, Atlantis sekä Keskiuudenmaan teatteri: Liian paksu Perhoseksi, Harmaat Pantterit.
RedNoseClub-klovniryhmän perustajajäsen, jossa tehnyt mm. Mieletön -esityksen. Ryhmä valittiin 2023 vuoden teatteriksi.
Raikamo on Teatteri Universumin jäsen, ja mukana mm. Juha Mustanojan Maatuska -näytelmässä, joka voitti Thalia palkinnon 2017.

Jarkko Lahti, laulu
Valmistunut näyttelijäksi Teakista 2002. Kokkolan Kt:n johtaja vuosina 2009 – 2012.
Perustanut oman teatteriryhmän Ruska Ensemblen 2012, jonka taiteellisena johtajana toimii yhdessä serkkunsa, näytelmäkirjailija Ari- Pekka Lahden kanssa. Vieraillut Kansallisteatterissa, mm. Juha Hurmeen Töppöhörö – näytelmässä.
Jarkko Lahti nähdään myös nyrkkeilylegenda Olli Mäkenä, tämän elämään pohjautuvassa elokuvassa, joka sai ensi- iltansa Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2016.
Teatterikorkeakoulun näyttelijätyön professori 2023-

Kiureli Sammallahti, laulu ja harmonikka
Valmistunut kansanmusiikin maisteriksi v. 2010.
Shava-yhtyeen laulaja ja biisintekijä. Yhtye on julkaissut ensilevynsä 2010 ja on konsertoinut tänä vuonna mm. Kanadassa ja Yhdysvalloissa.
Sammallahti soittaa myös mm. Emma-palkitussa Hilja Grönfors & Latso Džinta – yhtyeessä.
Esiintynyt lukuisissa teatteriproduktioissa muusikko/näyttelijänä mm. Lilla Teaternissa, Teatteri Avoimissa Ovissa, KOM-teatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa, Vaasan Kaupunginteatterissa, Teatteri Jurkassa ja Tanssiteatteri Raatikossa.

Valtteri Bruun, laulu ja kitara
Valmistunut tanssimuusikoksi Pop/Jazz konservatoriosta
1997 sekä kansanmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2012. Toimii freelance muusikkona Helsingissä ja soittaa tällä hetkellä mm. Shava, Hilja Gönfors & Latso Dzinta, Tonos, Jason muuttaa taivaaseen, Pasi K. sekä Samuli Edelmanin yhtyeessä.

Esitykset

Totuus ja Valhe
Kesto: 1 h 45 min sis. 15 min väliajan

Pyydä tarjous

Esityksessä kuullaan mm. seuraavat kappaleet:

Aamuvoimistelu
Sun katsees mua viiltää
Ei kenenkään maa
Myrskykellot
Juorut
Lyyrinen laulu
Totuus ja valhe
Ninka
Marseille
Susijahti
Penseät hevoset
Runoilija
Maja Ziganskaja
Laulu maalle
Ystävän laulu
Vainaja
Nyrkkeilijä
Satu pienestä harakasta
Leningradin piiritys
Jäähyväiset vuorille
Laulaja ja mikrofoni

Kappaleiden käännökset mm. Pirkko Saisio, Kaj Chydenius, Mika ja Turkka Mali, Maaria Lindstedt ja Kiureli Sammallahti, Dick Holmström.

Näytteet