Taikuri Lauri Tuhkanen

Palkittu Lauri Tuhkanen on yksi harvoista suomalaisista ammattitaikureista joilla on alan koulutus.

Viihdelajit:

Taikuus

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

Lauri on valmistunut Turun Taideakatemian sirkuslinjalta, jossa hänellä oli päälajeina jongleeraus ja pariakrobatia. Koska taikuutta ei pystynyt opiskelemaan siellä, Lauri on käynyt täydentämässä taikuriopintojaan Ruotsissa Dans och cirkushögskolanissa.

Turussa nykyään asuva taikuri Lauri Tuhkanen kiinnostui taikuudesta jo pikkupoikana nähtyään televisiosta taikuri Luttisen ja Simo Aallon esityksiä. Myöhemmin koulun reissulla paikalliseen kirjastoon löytyi ensimmäinen taikurikirja. Ikää oli silloin vasta seitsemän vuotta. Sittemmin Lauri kiinnostui sirkuksesta ja esittävistä taiteista laaja-alaisemmin. Laurilla on yli 10 vuoden kokemus keikkailusta taikurina sekä kokemusta useassa sirkusproduktiossa esiintymisestä. Taikuri- ja sirkuskeikkojen lisäksi Lauri on ollut mukana myös parissa teatteriesityksessä. Siltikin taianomaisuus on hänelle tärkeintä, olkoon sitten kyseessä teatteri-, sirkus- tai taikuriesitys.

Esitykset

Illuusioshow
Kesto: 30 min

Pyydä tarjous

Lumoava yhdistelmä akrobatiaa, illuusioita, jongleerausta ja taikuutta. Vaikeat temput yhdistyvät mahdottomilta tuntuviin tapahtumiin tyylikkäästi esitettyinä, tilaisuuden luonteesta riippuen joko kahden, kolmen tai jopa neljän esiintyjän voimin. Illuusioshow vaatii paljon lavalta ja koska jokainen esiintymislava on erilainen, ei kaikkia numeroita välttämättä pystytä esittämään.

Show’n kesto n. 30 min tai sopimuksen mukaan. Pyydettäessä illuusioshow:ssa voi olla muitakin esiintyviä taiteilijoita. Esitystilan vaatimukset: 4m x 4m x 4m ja äänentoisto (pienemmissä tiloissa on mahdollisuus esittää stand up -taikuutta ja tilaan mahtuvia otteita illuusioshow’sta).

Hyväksi todettu ohjemakokonaisuus on näyttämöesityksen ja lähitaikuuden yhdistelmä. Tällöin juhlavieraat näkevät yhteisen shown sekä pääsevät henkilökohtaisesti kokemaan taikuudet aivan lähietäisyydeltä.

Stand up -taikuus
Kesto: 30 min

Pyydä tarjous

Laurin noin puolentunnin viihdyttävä soolo, jossa yhdistyy taikuus, jonglööraus ja komiikka. Tämän esityksen hyviin puoliin kuuluu, ettei esiintymistilalle ole suurempia vaatimuksia ja silti jopa yli sadan henkilön viihdyttäminen yhtä aikaa onnistuu.

Lähitaikuus
Kesto: 30 - 180 min sop.muk.

Pyydä tarjous

Lähitaikuus on muutamien ihmisten viihdyttämistä kerrallaan esimerkiksi pöydästä pöytään kierrellen. Taikurien ammattislangilla lähitaikuutta kutsutaan close-up: ksi.

Lähitaikuuden hienouteen kuuluu, että jokainen katsoja voidaan ottaa henkilökohtaisesti mukaan esitykseen ja katsojat näkevät aivan lähietäisyydeltä kaikki ihmeet. Videotrikkejä tai salaisia avustajia on turha syyttää! Tähän ohjelma muotoon ei liity vaatimuksia esiintymistilan tai äänentoiston suhteen. Esityksen kesto on 30 min – 3 h riippuen sopimuksesta ja yleisön määrästä.

Lähitaikuuden voi myös yhdistää samaan ohjelmakokonaisuuteen illuusioshown tai stand up -taikuuden kanssa.

Kokoonpano

Lauri Tuhkanen

Erityismaininnat

Suomessa järjestetään joka toinen vuosi junioritaikureiden sm-kilpailut ja joka toinen vuosi taikureiden sm-kilpailut. Lisäksi joka vuosi ravintolataikuuden sm-kisat.

– Viihdeohjelmakilpailun voitto v. 2018
– Ravintolataikuuden Suomen mestari 2015
– 3. sija korttitaikuudessa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa 2016
– 2. sija näyttämötaikuuden suomenmestaruuskisoissa 2013
– 2. sija alle 18v. Näyttämötaikuussarjassa 2008
– 3. sija alle 18v. Lähitaikuussarjassa 2008
– 2. sija alle 18v. Lähitaikuussarjassa 2006
– 3. sija alle 14v. Lähitaikuussarjassa 2004

Lisätiedot

– Laaja-alainen osaaminen esittävissä taiteissa

– Taianomaisen tunnelman luominen