Sonja Lumme

Koko kansan tuntemalla upeaäänisellä laulajalla ja näyttelijällä on komea ura niin musiikin kuin teatterin parissa.

Viihdelajit:

Musiikki

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

”Showta ikä kaikki”

Sonja Lumme voitti vain 14-vuotiaana Suomen muusikkojen liiton järjestämän laulukilpailun ja on sittemmin vakiinnuttanut paikkansa Suomen viihdetaivaan kiintotähtenä. Hänet tunnetaan monipuolisena viihdetaiteilijana, säihkyvänä lavaesiintyjänä sekä arvostettuna jazzlaulajana.

Uraan on kuulunut myös monia ulkomaisia esiintymisiä aina Turkkia ja Japania myöten. Eurovision laulukilpailun jättimäinen areena on tullut myös tutuksi.

Sonja on tuttu konserttilavoilta ja televisiosta, ja esiintynyt lukuisissa show- ja musiikkiteatteriproduktioissa useissa eri teattereissa kautta maan.

Esitykset

Diivan divaani
Kesto: 2 x 45 min

Pyydä tarjous

Diivan divaani on riemukkaan kupliva musiikkinäytelmä viihde-elämästä, ihmissuhteista ja divaanien tarpeellisuudesta.

Juhlittu ja tunnustettu laulajatar katsoo tulleensa urallaan ja elämässään siihen vaiheeseen, että on aika hankkia divaani. Sellainen siis tilaukseen ja kohta taiteilijattaren ovella on kuski ja lähetys. Tästä alkaa kahden erilaisen ihmisen ilta, jonka aikana kumpikin käy läpi elämänsä värikkäitä käänteitä ja tielleen osuneita ihmissuhteita.

Kaksi näyttelijää esittävät rooleja maallikkosaarnaajasta kauneusteknikkoon − ja kaikkea siltä väliltä. Laulut tangosta räppiin ja gospelista laulelmaan kutkuttavat musiikkihermoja, tempaavat tunnelmaan, liikuttavat ja ravistavat. Tuleeko divaanille käyttöä?

Käsikirjoitus Sonja Lumme, rooleissa Sonja Lumme ja Arne Nylander, säestys Jussi Liski, piano.
Esityksen kesto 90 minuuttia väliajalla tai ilman.

Monipuolista viihdemusiikkia
Kesto: 2 x 45 min

Pyydä tarjous

Upeaääninen Sonja Lumme tunnetaan monipuolisena artistina niin euroviisuareenoilta kuin jazzlaulajana, musikaalinäyttelijänä ja intiimien laulelmien tulkitsijanakin. Kotonaan hän on myös esittäessään sielukasta soulia ja rouheaa bluesia kappaleiden ansaitsemalla juurevuudella.

Esitettävä ohjelmisto ja esityksen kesto muokataan tarvittaessa tilaajan toiveitten mukaan.

Sanat Jukka Virtanen
Kesto: 60 min

Pyydä tarjous

Jukka Virtanen oli suomalaisen viihteen legenda, mies joka jätti suurenmoisen perinnön niin teatterin, tv-viihteen, musiikin kuin kirjallisuuden saralla.
Kunnianosoitus hänelle on siis enemmän kuin paikallaan.

Jukka Virtanen sanoitti ja käänsi laulelmaa, iskelmää, teatterimusiikkia ja oopperaa, ja teki sen kaiken lämmöllä ja tinkimättömällä taidolla. Jukan nokkelat ja hauskat, erinomaisen kauniit, satuttavat ja filosofisetkin sanoitukset ja laulujen käännöstekstit kuuluvat suomalaisen kevyen musiikin historiaan. Jukka löysi vaistomaisesti jokaisen tyylilajin syvimmän olemuksen ja kirjoitti tekstin sitä taitavasti myötäillen. Näin syntyivät mm. sellaiset aarteet kuin menneen maaseudun tunnelmaa huokuva Maalaismaisema, unohtumaton Myrskyluodon Maija, dramaattisen hauska Kuoleman paikka sekä mestarillinen Hanna ja Niilo.

Tässä konsertissa kuullaan sekä Jukka Virtasen tunnetuimpia sanoituksia että liuta vähemmän tunnettuja harvinaisuuksia, esimerkiksi Uuden Iloisen Teatterin lavalla kuultuja lauluntekstejä. Sonja Lumme on Jukan pitkäaikaisena työtoverina
ja ystävänä niiden oivallinen tulkki.

Esityksen kesto 60 min joko väliajalla tai ilman.

Euroviisut estradilla
Kesto: 2 x 45 min

Pyydä tarjous

Luvassa on suuria tunteita, hienoja viisuja ja yllättävääkin triviaa, kun upea tulkitsija ja menestyksekäs euroviisuilijamme Sonja Lumme johdattelee kuulijat Euroopan suurimman laulukilpailun saloihin.

Muistatko, mikä maa voitti Eurovision laulukilpailun vuonna 1983? Kuka lauloi euroviisuestradilla paljain jaloin? Monestiko Ossi Runne johti suurta orkesteria loppukilpailussa? Vuonna 1968 Suomea edusti Kristiina Hautala kappaleella ”Kun kello käy”, mutta mikä karsinnan kappaleista nousi meillä rakastetummaksi ikivihreäksi? Illan aikana kuullaan niin viisuvoittajia kuin kolmospallille kivunneita, kotimaan edustajia ja karsinnassa rannalle jääneitä. Penkki, puu ja puistotie, Nuoruus on seikkailu, Playboy, Kaikessa Soi Blues, Rakkauden bulevardi, Waterloo… Ja tietysti se Sonjan oma, Suomen parhaaksi edustusävelmäksi äänestetty Eläköön elämä.

Konsertissa kuullaan tarinoita laulujen takaa ja kilpailun kulisseista – kaikki ihanien, romanttisten, dramaattisten, hauskojen ja joskus huvittavienkin euroviisusävelmien säestäminä.

Esityksen kesto ja säestävä kokoonpano tilaajan toiveitten mukaan.

Play it again Sam
Kesto: 2 x 45 min

Pyydä tarjous

”Play it again, Sam”, on Sonja Lummen esitys, jossa kuullaan tuttuja helmiä niin suomalaisista kuin ulkomaisista elokuvista, Bond-sävelmiä, Olavi Virtaa, Marilyn Monroeta, Saturday Night Feveria ja Rauli Badding Somerjokea. Illan aikana kuullaan luonnollisesti myös Casablancan tunnari.

Musiikin lomassa Sonja Lumme kertoo hauskoja anekdootteja eri elokuvista ja niiden taustoista.

Esityksen kesto ja säestävä kokoonpano sovitaan tilaajan toiveitten mukaisesti.

Näytteet

Kokoonpano

Sonja Lumme

orkesterikokoonpanot pianistista big bandiin

Erityismaininnat

Tärkeimmät kansainväliset esiintymiset:

• Eurovision Song Contest (Göteborg 1985)
• Bodrum International Song Festival (Turkki, 1985)
• Warsaw Radio Concert (Puola 1986)
• Jazz Concert with Tolvan Big Band (Malmö 1988)
• International Jazz Festival (Fär-saaret)
• Musiikkisilta (MTV-kons.Viljanti, Viro 1987)
• Nordring Concert (Tanskan Radion Viihdeorkesteri, Kööpenhamina 1988)
• Finnish Art (Baku, Azerbajdzan 1988)
• MTV:n musikaalikonsertti (Budapest 1989)
• Finnish Weeks (Tokio, Hotelli Imperial 1991)
• Pori Jazz Festival (1983-85, 1991, 1992)
• Itsenäisyyspäivän vastaanotto, Suomen konsulaatti (Los Angeles, USA 1998)
• Euroring Concert, Radion Sinfonia-orkesterin solistina (Helsinki 2000)

Lisätiedot

Useita eri ohjelmakokonaisuuksia jazzista musiikkiteatteriin