Sofia Finnilä

Tribute to Nat King Cole - uusia versioita vanhoista klassikoista tai Jazz with Sting valintasi mukaan

Viihdelajit:

Musiikki

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

Nat King Colea tai Stingiä vahvalla tunteella valintasi mukaan

Jazzlaulukilpailussa Lady Summertime palkittu Sofia Finnilä on laulaja ja laulunopettaja, joka tunnetaan myös teatterimusiikkiurastaan niin säveltäjänä kuin orkesterinjohtajana. Hän on julkaissut yhden sooloalbumin, ”Everything I Love”.

Vuonna 1999 Sofia osallistui Lady Summertime-jazzlaulukilpailuun, josta lohkesi ensimmäinen sija. Tämän jälkeen alkoikin ahkera keikkailu oman Mahogany Jazz Trion kanssa, jonka jäseniä olivat Mikael Jakobsson, Toni Porthen ja Janne Antikainen. Nopeasti hän oli myös kysytty solisti erilaisissa jazzkokoonpanoissa niin Suomessa kuin muissa pohjoismaissa. Pikkuhiljaa painopiste siirtyi yhä enemmän keikkailusta opettamiseen, ja osa-aikaisen musiikinopettajan tehävien ohella hän on opettanut laulua myös Ebelissä ja Sandelsin musiikkiopistossa.

Vierailtuaan lukuisilla kokoelmalevyillä, ajatus soololevystä kypsyi vuonna 2008, jolloin valmistui arvostelumenestykseksi noussut Everything I Love. Albumi julkaistiin 2009 Zounds-levy-yhtiön toimesta Japanissa, minkä myötä levy sai myös runsaasti julkisuutta muissa maissa. Samana vuonna toteutui myös Jazzliiton kiertue, jolle hän lähti levyllä soittaneen septettinsä (Joonatan Rautio, Tero Saarti, Mikko Mäkinen, Mikael Jakobsson, Ville Herrala ja Jukkis Uotila) kanssa.

Nykyään Finnilä tunnetaan myös työstään teatterimusiikin parissa. Työtehtäviin kuuluvat niin sävellys kuin musiikin johto. Tunnetuimpiin teoksiin kuuluu musikaali ”Pieni tulitikkutyttö” (Flickan med Svavelstickorna) jota on esitetty Unga Teaternissa, Seinäjoen kaupunginteatterissa ja Savonlinnassa.

Esitykset

Tribute to Nat King Cole
Kesto: 2 x 45 min

Pyydä tarjous

Vuonna 2019 tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun yksi suurimmista jazzlegendoista, Nat King Cole, syntyi. Haluamme juhlistaa hänen unohtumattomia tulkintoja, esittämällä omia versioitamme klassikkokappaleista, kuten Smile, Nature boy, L O V E, Unforgettable, jne. Tribuutti combomme, joka on perustettu vain tätä konserttisarjaa varten koostuu seuraavista muusikoista:

Sofia Finnilä, laulu
Jazzlaulaja, jolla on monta rautaa tulessa. Voitettuaan Lady Summertime kilpailun vuonna 1999, hän on ehtinyt esiintyä solistina lukuisissa kokoonpanoissa kuten mm UMO, Lasse Mårtenson trio ja Sofia Finnilä Septet. Nykyään hänet tunnetaan myös teatterisäveltäjänä, ja hän on säveltänyt musiikkia niin Helsingin kaupunginteatterille kuin monille teattereille ympäri Suomen.

Mikko Mäkinen, huilut/Saksofonit/klarinetti
Useimmille tuttu huippumuusikko UMO:n riveistä. Hänen soittoaan voi kuulla myös esim RNO:n ja Great Helsinki Swing bandin konserteissa.

Ape Anttila, basso/kitara
Toiminut laaja-alaisesti jazzin parissa niin basistina, kitaristina kuin tuottajana. Hän on soittanut mm Lenni-Kalle Taipale groupissa sekä UMOssa. Tällä hetkellä hän vastaa myös Sibelius-Akatemian jazzosaston nuorisokoulutuksesta.

Eliina Mäkiranta, piano
Sibelius-Akatemian jazzosastolta valmistunut monipuolinen muusikko, joka on soittanut lukuisissa jazzkokoonpanoissa ja teatterilavoilla. Paraikaa hän toimii mm Anneli Saariston juhlaorkesterin kapellimestarina.

Jazz with Sting
Kesto: 2 x 45 min

Pyydä tarjous

Jazz with Sting on kolmen jazzmuusikon kunnianosoitus Stingille. Tunnetut ja vähän tuntemattomammat Stingin klassikot on sovitettu combon toimesta jazzillisempaan asuun.

Sofia Finnilä, laulu
Jazzlaulaja, jolla on monta rautaa tulessa. Voitettuaan Lady Summertime kilpailun vuonna 1999, hän on ehtinyt esiintyä solistina lukuisissa kokoonpanoissa kuten mm UMO, Lasse Mårtenson trio ja Sofia Finnilä Septet. Nykyään hänet tunnetaan myös teatterisäveltäjänä, ja hän on säveltänyt musiikkia niin Helsingin kaupunginteatterille kuin monille teattereille ympäri Suomen.

Risto Toppola, kitara
Kysytty kitaristi niin kotimaisissa kuin ulkomaalaisissa jazzcomboissa ja toimii vierailevana opettajan monissa musiikkikorkeakouluissa ympäri Euroopan. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi ja valmistelee paraikaa samaan opinahjoon tohtorin tutkintoa.

Mikko Pettinen, trumpetti
Palkintoja kahminut jazztrumpetisti, joka valmistuttuaan Sibelius-Akatemian jazzosastolta on ehtinyt niittää mainetta upealla soitollaan eri kokoonpanoissa. Hänen monipuolinen osaamisensa mm laulajana ja säveltäjänä ja pistämätön musiikillinen tyylitaju on työllistänyt häntä jo vuosikymmeniä eri musiikillisissa yhteyksissä. UMOn riveissä hän on soittanut vuodesta 1998

Näytteet

Lisää kuvia