Sirkustaiteilija Kai Kuutamo

Ammattimaista, yleisöä huomioivaa ja viihdyttävää taituruutta!

Viihdelajit:

Erikoisohjelmat

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

Kai Kuutamo on monipuolinen palkittu esiintyvä taiteilija

Hän on korkeakoulutettu sirkustaiteilija, pitkän linjan yrittäjä ja kulttuurikentän sekatyöläinen, jonka erikoisalaa on jongleeraus. Kuutamo on valmistunut Lahden Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksesta (nykyinen SaSak) sirkustaiteilijaksi vuonna 2004 sekä myöhemmin Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemian sirkustaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2010 (Teatteri-ilmaisun ohjaajan tutkinto). Hän on opiskellut Ukrainassa Kiovan valtiollisessa sirkus- ja varieteetaiteen koulussa vuonna 2008.

Vuonna 2012 Kuutamo voitti katuesiintymisen Suomenmestaruuden ja vuonna 2015 hän rikkoi jongleerauksen Suomenennätyksen 10 pallolla. Hän on ollut mukana useissa kansainvälisissä hankkeissa, kuten Tallinna Kulttuuripääkaupunki 2011 (Morten Viks Lollide Laeval -esityskiertue) ja Vaikuttava Sirkus EU-hankkeessa vuonna 2013 (SirkusUnionin riveissä). Hän on toteuttanut lukusia hyvin erilaisia esityksiä yksin ja yhteistyössä mm. AarnioKuutamo Company -nykysirkusryhmän, Herttakuninkaat-sirkusryhmän, Merkkarit-lastenorkesterin sekä Les Hanuleurs -kokoonpanon kanssa.

Kai Kuutamo on esiintynyt eri esityksillään kaikenikäisille katsojille mm. Thaimaassa, Kambodzassa, Ruotsissa, Hollannissa, Saksassa, Ranskassa, Englannissa, Belgiassa ja Eestissä. Hän on opettanut lapsia ja nuoria monissa edellämainituissa maissa, ja ohjannut monenlaisia liikunta- ja aistirajoitteisia ihmisiä sirkuksen parissa kansainvälisesti. Kambodzassa hän on myös ylläpitänyt omaa lapsille ilmaista Circus Kampot -sirkuskoulua 2014-2016. Jokaviikkoinen kaikille avoin jongleerauskerho on toiminut Turun Pansiossa 2022-2023 yhteistyössä Mikaelinseurakunnan ja Turun kaupungin kanssa.

Kotimaassa Kuutamo on toteuttanut satoja esityksiä päiväkodeissa, palvelukeskuksissa, vanhainkodeissa ja kouluissa. Kiertueet julkisen sektorin kohteissa ja laitoksissa hän on järjestänyt ja tuottanut useimmiten itse. Toisinaan yhteistyössä on ollut mukana ulkoisia tahoja, kuten Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö, Taiteen Edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto tai kuntien kulttuuritoimet. Kai Kuutamo & Sirkussirkus järjestää epäsäännöllisesti MULTI BUENO -festivaalia Turussa.

Esitykset

Juontaja, seremoniamestari tai illan isäntä!
Kesto: Sopimuksen mukaan

Pyydä tarjous

Seremoniamestarointi, juonnot, tunnelman nostatus ja ylläpito.

Sujuvasti, hauskasti ja yllätyksellisesti sopimuksen mukaan sirkustempuilla tai ilman!

Kerro tarjouspyyntölomakkeella tilaisuudestasi ja toiveistasi, niin muokkaamme esityksen kanssasi yhteistyössä niin, että ohjelma parhaiten sopii tilaisuuden tai tapahtuman luonteeseen.

Repertuaarista löytyy erilaisia jongleerausohjelmia, tuliesityksiä ja puujalkahahmoja, jotka sopivat luontevasti myös juontotöihin. Juontaminen, luennointi ja seremoniamestarointi onnistuvat. Komiikkaa on väistämättä mukana lähes kaikissa ohjelmissa.

Jongleeraustyöpaja
Kesto: Sopimuksen mukaan

Pyydä tarjous

Tyky-, tyhy- ja tehopäivät, vuosijuhlat, arkihaasteet, viikkovierailut, toimistotaiteilijuus, eli hauskaa yhteisöllistä tekemistä koko työryhmälle halutun teeman tai motivaation puitteissa.  Ei erityisiä tilavaatimuksia.

Jongleerausopetus sopii kaikenlaisiin tilaisuuksiin, tapahtumiin, leireille ja kouluihin. Jongleerauksen ohjattu peruskurssi kestää sovitusti 45-90 minuuttia, ja sopii kaikenikäisille aikaisemmasta kokemuksesta riippumatta. Myös avoimet jongleeraustyöpajat ovat mahdollisia esimerkiksi koko päivän tapahtumiin tai vastaaviin tilaisuuksiin.

Peruskurssi tai vastaava avoin jongleeraustyöpaja sopii niin yritystilaisuuksiin kuin esimerkiksi lastentapahtumiin. Tuomme välineet mukanamme sovitulle määrälle oppilaita, eikä osanottajilta vaadita muuta kuin mukavat vaatteet ja avoin mieli.

Tutustumiskurssilla välineenä ovat lähtökohtaisesti pallot, ja pyrkimyksenä on oppia kolmen pallon jongleeraus, mutta tilaajan toiveesta voimme keskittyä pallojen sijaan myös esimerkiksi renkaisiin, keiloihin, diaboloon tai Kendamaan. Avoimessa tai useamman tunnin työpajassa voidaan tutustua moneen eri välineeseen.

Lapsille suosituin työpajamalli on ollut avoin työpaja, jossa on paljon eri välineitä ja mukaan voi tulla ja myös lähteä missä kohtaa vain.

Pystymme järjestämään myös tiiviskursseja edistyneemmille tarkasti rajatuista aiheista kuten esimerkiksi ”Jongleerauksen perustekniikka yhdestä yhdeksään palloon”, ”Päävieritykset” (headrolls), ”Diabolo-jongleeraus”, ”pinotekniikka” (stacking) tai ”Vartaloheitot” (body throws).

Näytteet

Lisää kuvia