Shirley Sparks’ Golden Hollywood Band

Shirley Sparks on laajan lavakokemuksen omaava taiteilija.

Viihdelajit:

Musiikki

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

Sädehtivä ja glamour-henkinen, alansa huippumuusikoista koostuva Shirley Sparks’ Golden Hollywood Band kuljettaa kuulijansa tyylikkään amerikkalaisen 1900-luvun alkupuolen Classic Jazzin ja traditionaalisen viihdemusiikin pariin.

Ohjelmistossa swingiä, jazzstandardeja, tunnelmallisia fiftariballadeja, iloista Charlestonia, eksoottisia lattarirytmejä sekä genrerajat ylittäviä musiikillisia yllätyksiä. Tyylikkäät esityksemme sopivat gaalaillallisille, yritysjuhliin, avajaisiin, elegantteihin pikkujouluihin ja muihin tyylikkäisiin tilaisuuksiin.

Shirley Sparks on suomalainen crossover-laulajatar, esiintyvä taiteilija ja säveltäjä. Shirleyn musiikillinen tausta on klassisen musiikin saralta, ja hän toimi sillä 25 vuotta laulaen mm. liedejä ja oopperaa vanhasta nykymusiikkiin, kunnes vuodesta 2015 lähtien hän on keskittynyt kevyeen amerikkalaiseen 1900-luvun alkupuolen Traditional Pop & Swing-musiikkiin. Hänen monipuoliseen ja kansainväliseen repertuaariin kuuluvat myös ikivihreät, ranskalaiset chansonit, englantilainen musikaali sekä suomalaiset 1950-60 -lukujen laulut. Ohjelmistosta löytyy myös ruotsin- espanjan-, italian- sekä saksankielisiä kappaleita.
Shirley on esittänyt mm. Peggy Leen lauluja Antti Sarpila Swing Bandin solistina järjestämissään konserteissa Tampere-talossa ja Sellosalissa ja perustanut useita omia yhtyeitä, kuten Shirley Sparks’ Golden Hollywood Band. Hän esiintyy eri jazzpianistien kanssa ideoimissaan ja järjestämissään teemakonserteissa, kuten 1920’s Gatsby, Chaplin Eternally, Valentine’s Day, 1950’s Movies and Musicals ja Exotic Evergreens. Shirley on esiintynyt myös Lontoon Savoy-hotellissa, eri hotellien tapahtumissa sekä yksityis- ja yritystilaisuuksissa. Viime vuosina Shirley on alkanut säveltää yhä enenevässä määrin omaa kamarijazz-tyylistä lauluohjelmistoa, joka yhdistää elementtejä klassisesta ja jazzista sekä populaari- että musikaalimusiikista. Hänen toinen musiikkialbuminsa Dreams of a Butterfly, jazzpianisti Eliina Taalin kanssa, julkaistiin elokuussa 2023.

Shirley Sparks on opiskellut kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa, valmistunut laulupedagogiksi Metropolia AMK:sta sekä taiteen maisteriksi Oxford Brookes Universitystä, pääaineinaan englantilainen ooppera ja nykyteatteri. Häntä kiehtoo myös musiikin- ja kulttuurintutkimus.

Antti Sarpila on lukuisia jazzpalkintoja saanut, ja kymmeniä levyjä julkaissut, kansainvälisesti tunnettu suomalainen klarinetisti, saksofonisti ja pianisti, joka esiintyy aktiivisesti sekä Suomessa että ulkomailla 1900-luvun alkupuolen Dixieland-, Swing- ja Classic Jazz -ohjelmistoilla. Sarpila on uransa aikana esiintynyt lukuisilla jazzfestivaaleilla ja konsertoinut ympäri maailmaa, mm. New Yorkin Carnegie Hallissa ja Moskovan Novaja Operassa sekä esiintynyt vierailevana solistina Count Basie Orchestrassa ja Metropole Orchestrassa. Antti Sarpila Swing Band on toiminut aktiivisesti jo yli kolmekymmentä vuotta.

Eliina Mäkiranta Taal on helsinkiläinen jazzmuusikko sekä pianopedagogi, joka luotsaa omaa trioaan sekä soittaa aktiivisesti erilaisissa yhtyeissä kevyen musiikin saralla. Tällä hetkellä Eliinan muita produktioita ovat mm. ”A Tribute to Nat King Cole”, ”Monika Z:n tarina” sekä ”Kotirintaman naisia – sota-ajan radiohitit”. Eliina toimii myös Anneli Saariston vakituisena säestäjänä ja orkesterin kapellimestarina.

Eliina Mäkiranta Taal on valmistunut valmistunut pop/jazz-pianopedagogiksi Metropolia AMK:sta ja jazzmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

Esitykset

Viihdemusiikkia
Kesto: sopimuksen mukaan

Pyydä tarjous

Upea laulajatar Shirley Sparks esittää Golden Hollywood Bandin säestyksellä tunnelmallisia amerikkalaisia ikivihreitä ja jazzklassikoita 1920-50 -luvuilta Hollywoodin glamour -henkeen.

Esityksen kesto joko 60 tai 90 minuuttia.

YHTYE: Shirley Sparks & Antti Sarpila Swing Band SHANGRI-LA
Kesto: 90 min

Pyydä tarjous

Rytmikkäitä ikivihreitä, jazzstandardeja, tunnelmallisia balladeja, swingiä, lattarirytmejä ja tangoja, Exotica-twistillä.

Combo: laulu-piano-klarinetti/saksofoni-kontrabasso-rummut/perkussiot

DUO: Shirley Sparks, laulu & Antti Sarpila, piano Blondin kosto
Kesto: 60 min

Pyydä tarjous

Lauluja kuuluisilta Hollywood-blondeilta, kuten Marilyn Monroe, Mae West etc.

DUO: Shirley Sparks, laulu & Antti Sarpila, piano Cat's Meow Christmas
Kesto: 60 tai 90 min

Pyydä tarjous

Iloista ja rytmikästä joulumusiikkia 1920-30 -luvuilta.

DUO Shirley Sparks, laulu ja Eliina Taal, piano LA VIE EN ROSE
Kesto: 60 tai 90 min

Pyydä tarjous

Viehättävä ja tunnelmallinen kamarikonsertti ystävyyden ja rakkauden kunniaksi. Ohjelmistossa amerikkalaisia ikivihreitä ja jazzstandardeja, ranskalaisia chansoneita, englantilaista musikaalia sekä artistien omia laulu- ja pianosävellyksiä.

Näytteet

Lisätiedot

Toivomuksena on, että tarvittava valo-ja äänitekniikka löytyisi esiintymispaikasta.

Tarvittaessa oma PA-laitteisto ja kevyt valokalusto tulee artistin mukana.