Mummodisko

Täältä tulee Mummodisko ja sukupolvet pääsevät kohtaamaan tanssilattialla!

Viihdelajit:

Erikoisohjelmat

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

Menneiden vuosikymmenien musiikki soi vinyyleiltä, mutta levylautasella on jotain aivan muuta kuin ainaisia ikivihreitä, valssia tai humppaa.

Mikko Haapalainen on paitsi DJ, myös vanhustyön ammattilainen eli geronomi. Yli sadan Mummodiskon kokemuksella hän tietää, mikä hänen kehittämässään ja yhdessä tuottaja, geronomi Joni Tammisalon kanssa pyörittämässä touhussa viehättää.

Naisvaltaisessa geronomien joukossa Tammisalosta ja Haapalaisesta tuli ystäviä. Joni innostui Mikon palvelutalossa pitämistä DJ-tuokioista niin, että kaksikko päätti tehdä saman yhdessä, mutta isommin. Vuonna 2017 perustettiin Mummodisko ry. Laatuaan ensimmäinen Mummodisko järjestettiin syyskuussa 2017 Helsingin Tavastialla. Väkeä alkoi virrata paikalle – ja sitä tuli paljon. Lopulta Tavastialla biletti yli 700 ihmistä, ja invataksit loppuivat kaupungista kesken!

– Me haluamme torjua yksinäisyyttä ja sitä, etteivät ikäihmiset jäisi yksin neljän seinän sisään. Mummodisko-tapahtumissa näemme, kuinka arki – ja diagnoosit – unohtuvat bailatessa.

Kun toista mummodiskoa suunniteltiin, näyttelijä Tuija Piepponen sai puhelinsoiton Jonilta. Nuori mies kysyi, lähtisikö Piepponen juontamaan. Piepponen vastasi myöntävästi. Ideassa oli jotakin riemastuttavaa. Piepponen on reissannut poikien kanssa jo 2,5 vuotta MC:nä eli seremoniamestarina. Piepponen juontaa, jutustelee, tanssii itse ja maanittelee muitakin tanssimaan, laulaa välillä mukana. Mikko hoitaa musiikin, Joni katsoo, että kaikki toimii ja hakee välillä mummoja tanssimaan.

– Joku kuuntelee, joku tanssii, joku löytää mielessään muistoja, ja joku vain nauttii elämyksestä, tässä ja nyt. Ihaninta on katsella ihmisten ilosta vilkkuvia silmiä. Mummodiskossa ei tarvitse sääliä tai päivitellä vanhuutta, ainoastaan pitää hauskaa. Ja kun meillä on hauskaa, muillakin on. Pitää vaan uskoa, heittäytyä!

Joskus on jopa niin hauskaa, että menopelit unohtuvat. Kerran erään mummodiskon loputtua nurkasta löytyi hylättynä pyörätuoli ja rollaattori. Mikko pyörittää levylautasella Abbaa, Bee Geesiä, twistiä ja Jussi Raittisen Metsämökin tonttua. Yleisö laulaa Piepposen kanssa ”mun mummoni muni mun mammani, mun mammani muni mun”

Ei sen joraamisen tarvitse koskaan loppua: mummodiskossa mummot ja papat jytää! Tai kuten eräskin mummodiskoilija totesi: ”Siellä on menoa ja meininkiä”

Esitykset

Mummodisko
Kesto: 60 min

Pyydä tarjous

Geronomit, vanhustyön ammattilaiset, Mikko Haapalainen alias DJ Kuk Norris ja Joni Tammisalo sekä Tuija Piepponen MC:nä tuovat Mummodiskolla menoa ja meininkiä sekä iloa, ystävyyttä ja osallisuutta ikäihmisten elämään!

Mummodiskon kesto n. 60-90 minuuttia tilaajan toiveesta riippuen.

Täyttämällä tarjouspyyntölomakkeen pääset helposti eteenpäin. Kerro samalla muutamalla sanalla tilaisuudesta ja toiveistasi. Voit myös lähettää tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen info@starpoint.fi tai soittaa numeroon 024 809 2220.

Näytteet

Kokoonpano

Mikko Haapalainen

Joni Tammisalo

Tuija Piepponen

Vierailevia esiintyjiä

Erityismaininnat

”Mummodisko on keksintönä huikee. Tunnelma, yhteisöllisyys kerrassaan muikee. Voin sanoo suoraan. Lattialla mahtava pössis. Itsekin nuortuu siinä riemukkaassa lössis. Lavalta kun näkee kaikki iloiset ukot ja mimmit. Riehakkaan rennon värikkäät ja timmit. Mieleen jäi nauru, laulu, yhteisöllisyys. Ihmisen elon arvo. Se hyvyyden sija tyys.” KAJ KUNNAS

Lisätiedot

Pienempiin diskoihin mukana kulkevat äänentoisto sekä langattomat mikrofonit.

Isoihin tapahtumiin tulee paikalla olla soveltuva äänentoisto valmiina.