Mezzosopraano Satu Honkala

Mezzosopraano Satu Honkala on Kauniaisista kotoisin oleva oopperalaulaja

Viihdelajit:

Musiikki

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

”Satu Honkala was the picturesque Dorabella with a stunning voice”

Satu Honkala valmistui musiikin maisteriksi Universität Mozarteum Salzburgista keväällä 2022.

Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Andreas Macco, Barbara Bonney ja Juliane Banse sekä liedopinnoissa Stefan Genz ja Wolfgang Holzmair. Hänellä on ollut myös mahdollisuus opiskella oopperaa kapellimestari Josef Wallnigin ja oratoriomusiikkia kapellimestari Hansjörg Albrechtin johdolla.

Suomessa Honkalaa ovat laulajan tielle opastaneet mm. Sirkku Wahlroos-Kaitila ja Marjut Hannula sekä liedopinnoissa Heikki Pellinen.

Honkala on laulanut useita oopperarooleja näyttämöllä, kuten muun muassa Mozartin oopperoiden Dorabellan (Cosí fan tutte) ja Cherubinon (Figaron häät) roolit. Hän on myös opiskellut nykymusiikkia sivuaineena Mozarteumissa, osallistunut Helsingissä Sara Wilénin ooppera-improvisaation kurssille ja laulanut jaetun nimiroolin Markus Virtasen Ann Elise-Hannikainen oopperassa, joka kantaesitettiin Helsingissä 2016.

Honkala konsertoi aktiivisesti laulajana niin Suomessa kuin Itävallassa ja viime aikoina hän on muun muassa laulanut solistin tehtäviä Salzburgin lukuisissa kirkoissa, kuten Salzburgin tuomiokirkossa. Honkala laulaa parhaillaan Savonlinnan oopperajuhlakuorossa ja hän on laulanut lukuisissa muissakin ensemble-yhtyeissä ja kuoroissa, kuten Salzburgin Landestheaterin lisäkuorossa.

Honkala aloitti musiikkiopintonsa 4-vuotiaana viulunsoitolla ja valmistui viulistiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta vuonna 2013 ennen varsinaisia lauluopintojaan. Hän täydensi ammattikorkeatutkintonsa myös laulupedagogin koulutuksella.

Vuonna 2020 hän sai stipendin arvostetulle Lotte Lehmann akatemian oopperakurssille Saksassa. Honkalan lauluopintoja ovat tukeneet muun muassa Taiteen edistämiskeskus, Kauniaisten kaupunki, Muusikoiden liitto, Sylvi Kekkonen-säätiö ja Mozarteum-yliopisto.

Esitykset

Klassista tai kevyempää
Kesto: sopimuksen mukaan

Pyydä tarjous

Mezzosopraano Satu Honkala on kerännyt kauniilla, lämpimällä äänellään ja monipuolisella ohjelmistollaan paljon positiivista huomiota.

Sadun esiintymisessä korostuvat kuulijoiden mukaan aitous, rehellisyys ja tarinan kertominen. Viime aikoina Satu on esiintynyt etenkin yritystilaisuuksissa. Hänen repertuaarinsa kattaa niin oopperaa, kirkkomusiikkia, klassisia yksinlauluja kuin kevyempää ohjelmamusiikkia ja balladejakin.

Satu mielellään myös juontaa esiintymisensä tai lausuu runoja laulujen välissä.

Esityksen kesto ja esitettävä ohjelmisto rakennetaan tilaajan toiveitten mukaan.

Näytteet

Kokoonpano

Satu Honkala

Erityismaininnat

Konsertin kesto ja sisältö rakennetaan tilaajan toiveitten mukaan.

Katso laaja ohjelmisto kohdasta liitteet

 

Lisätiedot

Satu esiintyy pianosäestyksellä