Ilkka Heiskasen monologit

Yli sadan elokuva- ja tv-roolin, satojen näyttämöroolien ja kymmenien monologiesitysten mies!

Viihdelajit:

Näyttämötaide

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

Näyttelijä Ilkka Heiskanen on työmyyrä ja monipuolinen ahertaja

Hän on näytellyt yli sadassa elokuva- ja tv-roolissa ja ottanut haltuun satojan näyttämörooleja sekä kymmeniä monologiesityksiä.

Heiskanen opiskeli Teatterikorkeakoulussa vuosina 1981–1985. Hän näytteli Vaasan kaupunginteatterissa 1985–1987 ja Helsingin kaupunginteatterissa 1987–1990, jonka jälkeen hän on toiminut freelancenäyttelijänä. Heiskanen on vieraillut Ryhmäteatterissa, Teatteri Pienessä Suomessa, Tampereen teatterissa, Tampereen työväenteatterissa, Keski-Uudenmaan Teatterissa, Turun kaupunginteatterissa, Pyynikin kesäteatterissa, Kolin kesäteatterissa ja Outokummun kaivosteatterissa.

Heiskanen palkittiin vuoden 2011 parhaan miessivuosan Jussi-palkinnolla elokuvasta Hiljaisuus ja vuonna 2023 parhaasta sivuosasta elokuvasta Hetki lyö.

Heiskasesta ilmestyi vuoden 2018 syksyllä 200-sivuinen elämäkertateos Ilu – Ilkka Heiskanen esittää, jonka on kirjoittanut Liisa Talvitie.

Esitykset

Leninki
Kesto: 2 h sis. väliajan

Pyydä tarjous

Ilkka Heiskasen Leninki on alusta loppuun saakka naurattava komedia yksinäisyydestä.

Keski-ikäinen, vaimonsa jättämä elämän virkaheitto Usko Haverinen on yksi tuhansista avioeron kokeneista miehistä. Elämä murjoo, mutta Uskon puheissa se hymyilee. Uskon tarinoissa mökkirähjä muuttuu kartanoksi, kaljakori Viestintäkeskukseksi ja marrasharmaa takapiha kukoistavaksi golf-kentäksi… ja yksinäisellä miehellä puhetta riittää!

Leninki on tragikoominen näytelmä. Se on erittäin hauska ja samalla niin koskettava monologi miehestä, joka alkaa itsekin uskoa sepitettyihin juttuihinsa.
Käsikirjoitus: Matti-Juhani Karila
Ohjaus: Vesa Vierikko
Dramaturgia: Ilkka Heiskanen
Lavalla: Ilkka Heiskanen

Elmo
Kesto: 2 h sis. väliajan

Pyydä tarjous

Elmo on näyttelijä Ilkka Heiskasen yhden miehen komedia

Tämä urheilusankari on voittamaton vaikka hän kaatuu sadan metrin juoksussa mutta tekee silti maailmanennätyksen. Elmo myös ottaa nokoset kesken hiihtokilpailun, polttaa piippua maaliin tullessaan ja muodostaa yksin koko Suomen kisajoukkueen.

Taakse jäävät Svenssonit, Anderssonit, neuvostoliittolaiset, jenkit tai mikä tahansa suuri urheilumaa lajissa kuin lajissa. Luonteeltaan Elmo on kuitenkin hyvin hiljainen ja erikoinen suomalainen mies.

Juhani Peltosen kirjoittama ja Yleisradion toteuttama ikimuistoinen radiokuunnelma 1970-luvulta toi Elmon koko kansan tietoisuuteen. Kuunnelmaa on esitetty myös useissa Euroopan maissa, ja jopa Australiassa asti. Juhani Peltonen kirjoitti myös vuonna 1978 ilmestyn…

Huovisen Erikoiset
Kesto: 1 h 50 min sis. väliajan

Pyydä tarjous

Koominen ja karnevalistinen näytelmä on dramatisoitu Veikko Huovisen tuotannosta.

Lukuisissa TV-sarjoissa, elokuvissa ja teattereissa näytellyt Ilkka Heiskanen rakastaa intohimoisesti Huovisen teoksia ja marssittaa kirjailijan hykerryttäviä hahmoja esiin riehakkaana kavalkadina. Erillisistä tarinoista muodostuu kokonaisuus, joka kertoo tarkasti ja hauskasti juuri meistä.

ohjaus Sakari Kirjavainen
rooleissa Ilkka Heiskanen
dramaturgia Ilkka Heiskanen & Sakari Kirjavainen
äänet ja näytelmän maailma Jone Takamäki & Janne Auvinen
näytelmän hahmot Veikko Huovinen

Kokoonpano

Ilkka Heiskanen

Lisätiedot

Esitykset ovat akustisia

Rakennus- ja purkuaika max 10 min

Lavalla riittää yleisvalot

Lisää kuvia