Heikki Sarmanto & Pamela Kilpeläinen

Modernin jazzin pioneeri sekä sielukas tulkitsija

Viihdelajit:

Musiikki

Tarjouspyyntö

Täytä kaikki *-merkatut kentät!

Monipuolisen ja sielukkaan musiikin tulkitsija, Pamela Kilpeläinen ja suomalaisen jazzin kansainvälisesti tunnetuimpiin kuuluva säveltäjä ja pianisti Heikki Sarmanto julkaisevat uuden albumin, Stjärnenatten, huhtikuussa 2024.

Uusi albumi sisältää kahden merkittävän kotimaisen aikalaisrunoilijan, Edith Södergranin ja Eino Leinon tekstejä Sarmannon sävellyksiin. Levyllä on musiikkia molemmilla kotimaisilla kielillä ja se juhlistaa Sarmannon ja Kilpeläisen lähes kaksi vuosikymmentä jatkunutta yhteistyötä. Levyllä ovat mukana Kilpeläisen ja Sarmannon ohella maamme eturivin jazzmuusikot, Jussi Kannaste (saksofoni), Juhani Aaltonen (huilu), Wade Mikkola (kontrabasso) ja Thomas Törnroos (rummut).

Vahvana tulkitsijana tunnettu Kilpeläinen ja maamme kansainvälisesti tunnetuimpiin säveltäjiin lukeutuva Sarmanto julkaisivat v. 2006 ”When I Was With You” pitkäsoiton, joka oli sekä arvostelu- että myyntimenestys.

Säveltäjä ja pianisti Heikki Sarmanto on yksi suomalaisen modernin jazzin pioneereista. Hän on kansainvälisestikin arvostettu sekä palkittu säveltäjä ja muusikko, jota on kiitelty erityisesti teoksistaan orkestereille ja jazzyhtyeille.Sarmanto on keikkaillut Yhdysvalloissa, Euroopassa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa sekä Afrikassa ja jatkaa musiikillisen horisonttinsa laajentamista edelleen.

Pamela Kilpeläinen on laulaja-lauluntekijä Tampereelta. Hän on opiskellut laulua 15-vuotiaasta asti, ja klassista laulua mm. Sini Rautavaaran ja Ritva Auvisen ohjauksessa. Lauluopintojen lisäksi hän on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineena musiikkitiede.

Esitykset

Heikki Sarmanto & Pamela Kilpeläinen
Kesto: sopimuksen mukaan

Pyydä tarjous

”Vuodet Bostonissa ja New Yorkissa 1960- ja 80-luvuilla olivat minulle tärkeitä, kiihkeätä inspiraation ja luovuuden aikaa, jotka viitoittivat tietäni koko elämäni ajaksi. Yksi tärkeä luovuuden lähde minulle oli koti-ikävä, jonka vallassa sävelsin Bostonissa ja New Yorkissa kotimaista lyriikkaa, mm. Leinoa ja Södergrania.

Erityinen asia oli se, että sävelsin Södergrania ensin englanninkielelle käännettynä. Hyvä ystäväni, kansainvälisesti menestynyt runoilija-kääntäjä, Rika Lesser Brooklynista, esitteli minulle 1960- ja 70-lukujen taitteessa viisi kääntämäänsä Södergranin tekstiä, jotka sävelsin Bostonissa. Jo silloin päätin, että sävellän Södergrania jonain päivänä alkukielellä ruotsiksi. Se tapahtui yli neljäkymmentä vuotta myöhemmin!

Konsertissa on mahdollista kuulla sekä uuden levyn materiaalia, että vuonna 2006 julkaistun, hyvät arvostelut saaneen levyn ”When I Was With You” englanninkielistä materiaalia.

Sarmanto Band kokoonpano:
Heikki Sarmanto, (piano)
Pamela Kilpeläinen (voc)
Wade Mikkola (kontrabasso)
Jussi Kannaste (saksofoni)
Thomas Törnroos (rummut).

Esiintyminen onnistuu myös sekä duona (Sarmanto & Kilpeläinen) että trio kokoonpanolla, jolloin mukana on Wade Mikkola.

Tekniikka ja flyygeli tilaajalta
Omat instrumentit ja backline, Heikillä on tarvittaessa käytössä sähköpiano, mikäli konserttipaikassa ei ole flyygeliä, jota Heikki yleisesti toivoo konserttipaikoilta.

Näytteet